Aktuellt

9 guldmedaljer i 1 mästerskap!

Publicerad: 24 februari, 2015

Under denna säsong ställde Fairings skridskoåkare David Andersson upp i samtliga SM-tävlingar och tog nio utav nio möjliga SM-guld – hans mest lyckade SM-deltagande någonsin! Under dessa SM-tävlingar blev det även ett svenskt rekord och återigen bevisar han att han är Sveriges snabbaste skridskoåkare!

Ett steg närmare OS 2018
Davids stora mål för denna säsong var att delta i Allround-VM i Calgary, Kanada. Så blev inte fallet då han misslyckades med att kvala in. I samråd med Sveriges Olympiska Kommitté, skridskolandslaget, hans tränare och familj så fattades ett gemensamt beslut; David bryter sin säsong tidigare än beräknat för att kunna starta upp så bra han kan inför säsong 2015-16. Så istället blev Davids sista tävling för säsongen Frillensee Cup i tyska Inzell. Där blev det träning och tävling i fantastisk alpmiljö. Ett bra avslut på säsongen tillsammans med Hampus Larsson och Adam Axelsson; landslagsrepresentanter från både skridsko- och cykellandslaget. Då David är otroligt motiverad till att genomföra den försäsongsträning som behövs känner han att det är oerhört rätt och genomtänkt att nu istället fokusera på nästa säsong.

Säsong 2015-16
I EM i Ryssland i januari tog David silver i 500 m, och nu blir det lite vila innan han börjar träna på riktigt igen. Lagom till att han ska vara igång till 100% så reser han till Nya Zeeland för ett längre träningsläger med fokus på styrka, cykel och hård, kvalitativ grundträning. Utresa sker den 1:e April och han stannar tills den 26:e. Nu är han hungrig på nästa säsong som han vet kommer gå ännu bättre.

Läs mer om David på hans profilsida.

David Andersson nio SM-guld

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone