Aktuellt

Bra start för Oliver Nelson och svenska endurolandslaget i Argentina

Publicerad: 4 november, 2014

Årets SixDays, lag-VM, i San Juan, Argentina har mött det svenska landslaget med värme, upp till 40 grader varmt och mycket damm och mjöligt underlag.

Landslaget lämnade Sverige för en långflygning till Argentina en vecka innan start av tävlingen. Veckan gick åt till att till fots gå alla prov, lära känna hyr-MC:n med egna inställningar, provkörning och slutligen den pressfotografering som sköts av värdlandet. Själva tävlingen startade igår, den 3:e november.

Oliver började lite blygsamt med en 41:e plats totalt, men efter det flöt det på riktigt bra. Plats Totalt Alla Klasser; 17:e, 18:e, 15:e, 17:e och slutligen en 8:e plats. Detta i bagaget gjorde att Oliver startade årets SixDays som 3:a individuellt i JVM och 17:e Totalt Alla Klasser.

Laget gjorde bra ifrån sig och ligger efter dag 1 på en 3:e plats, bara 1 minut upp till Frankrike. Det goda resultatet dag 1 innebär för Oliver att efter seedning blir starten tidigare och alltså slipper han köra om långsammare förare. Banan blir densamma dag 2 som killarna körde dag 1. Det första intrycket var att banan var svårare än beräknat att köra men nu har racet kommit igång och om allt och alla håller siktar de svenska grabbarna på pallplats efter 6 dagar.

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone