Aktuellt

David 12:a på VM!

Publicerad: 26 februari, 2016

Säsongen börjar komma till sitt slut för Fairings David Andersson som har toppat formen perfekt och landar en 12:e plats på VM!

Davids ord om VM:

”Jag anlände sent på måndagskvällen till ryska Kolomna, en snabb middag och sen välbehövlig sömn för att vara fresh inför träningspasset på is dagen därpå. Mitt deltagande på distansen 1500m skulle äga rum på fredagen och jag fick till tre bra dagar för att hinna väcka igång en fin form. Två dagar innan kände jag mig väldigt bra i fas rent tekniskt men kroppen var inte riktigt vaken. Så under torsdagen gick jag hårt på träningen, mycket sprint och inte så mycket åkning som ger mycket mjölksyra. Dagen efter kände jag mig helt annorlunda och jag var redo för att gå 1500m i VM.
På uppvärmningen gick jag igenom lopptaktiken och fokuserade på tekniska detaljer. Fokus låg på att slå min parkamrat, tidigare världsmästare på 1000m – Denis Kuzin. Kuzin är väldigt snabb i första halvan av loppet och därför gick jag för att gå om honom under den andra halvan av loppet. Taktiken föll perfekt på plats och jag tog ikapp Kuzin under sista 400m. Det blev ett felfritt lopp och jag hade inte kunnat önska ett bättre avslut för detta år. Att avsluta en ”come back”-säsong på det viset och känna att jag är tillbaka är väldigt skönt!
Min tid, 1.47,91, ledde till en 12:e placering och det är det bästa placeringsmässigt jag åstadkommit! Denna gång var jag dessutom endast 2.2 sekunder bak en pallplacering. Från att förra året inte få komma med på ett VM till att i år komma 12:a bland världens bästa 1500m-åkare. Är för mig en stor framgång och jag vet att det jag gör är rätt för att bli ännu bättre!
Det som återstår av denna säsong är ett ”avslutningsläger” i tyska Inzell. I Inzell tänker jag också tävla en sista gång för denna säsong, då på distansen 5000m. Varför jag väljer att tävla just 5000m är för att kunna ta kvaltiden för världscup och dvs mästerskap redan inför nästa år. Då jag innan nästa år istället ska direkt kunna fokusera på de större tävlingarna i november, istället för att behöva ta kvaltider september och oktober.
Så jag kommer hem tre dagar för sedan dra till Tyskland för att under 10dagar kunna säga hej då till detta skridskoår.”
David andersson VM 12a 2016-02-17 kl. 11.34.33
Vi säger stort grattis till David och önskar honom stort lycka till inför lägret och tävlingen i Inzell!
Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone