Aktuellt

David Anderssons Sommarträning

Publicerad: 17 juli, 2015

Sommarträning_20150707

David Andersson delar med sig av sin sommarträning, som han själv uttrycker ”innehöll ett av de hårdaste träningsläger han varit med om på länge”.

En del av sommarträningen utfördes på hemmaplan i Trollhättan där David med sin grupp tränade cykel och hård konditionsträning med fokus på djup skridskoposition, vilket totalt sett genererade i 33 timmars träning under en vecka. David tycker att det känns bra att ha genomfört en sådan hård träningsvecka för det visar på en bra försäsong. David säger också att han är redo för nästa steg i träningen vilket innebär maxstyrka och maxarbete i skridskoposition.

För tillfället befinner han sig i Inzell, Tyskland för det första islägret för säsongen där han tränar både isträning och pass i form av cykel/löp/bålträning tillsammans med Norge Skøyteakademi. ”Ett väldigt trevligt och duktigt norskt proffslag som skjutit likt en raket i sin lagutveckling de senaste åren” säger David.

På lägret dricker David Sloow Protein på kvällarna för att inte bryta ner musklerna allt för mycket under natten. Under långa cykelturer är han utrustad med ett par Recovery Bars som funkar bra när hungern slår in. ”De resterande dagarna på lägret kommer att bli tuffa då vi börjar öka farten på isen”, säger David, men han ser fram emot slutspurten innan hemfärd där en välförtjänt vilovecka väntar.

 

 

 

 

 

 

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone