Aktuellt

Framgångssäsongen över för David!

Publicerad: 17 mars, 2016

David har avslutat säsongen på topp, nedan en sammanfattning och redan nu blickar David mot säsongen 16/17!
”Säsong är över! Det är med en mycket bra känsla jag lämnar en säsong där jag känt att jag kunnat ge allt och allt gått enligt planen. 
Hela sommaren gick som den skulle. Mitt första år tillsammans med Norge Skøyteakademi visade sig vara ett smart drag i min utveckling. Under försäsongsträning fick jag till många timmar kvalitativ träning, jag kände mig tidigt stark och jag ville bara ha mer! Mitt och deras samarbete fortsatte under vintern och blev bara starkare och starkare. Det är ett lag som verkligen vill och har lyckats inom sporten, tack vare alla de träningspass då laget ger allt för att bli bättre. Inför nästa år kommer jag och laget fortsatte samarbete och jag ser framemot fler träningspass tillsammans med Norge Skøyteakademin.
 
Redan i november visade jag mitt rätta jag, då jag slog flera personliga rekord och slog mitt första svenska rekord, på distansen 1000m! Under dem loppen fick jag till den perfekta åkning som jag sedan skulle hålla resten av säsong.
 
Det blev också två väldigt lyckade SM-tävlingar där jag totalt tog hem 6 SM-guld och 3 SM-silver. I takt med hur bra min träning gick inför andra halvan av säsongen kände jag hur en bra formtopp var påväg. Mitt deltagande i världscupen i norska Stavanger gav ett bra besked på att min kropp orkar att tävla många lopp på en hög nivå. Trots att det var svårt att få in den ”sista växeln” så skulle det komma bra träning därefter på jakt efter den allra högsta farten. 
 
VM i Ryssland kom och jag fått till en väldigt bra uppladdning inför mästerskapet och jag ville ge denna säsongen ett rättvis slut med en bra placering och tid. Att det skulle räcka så långt som till en 12:e placering bland världens bästa skridskoåkare fick mig inte att bli allt för överraskad, då jag visste att med en bra åkning i den toppformen kunde räcka till någonting väldigt bra. Ett perfekt avslut under den tävling som var mitt stora mål för säsongen! 
 
Efter Ryssland och VM återstod bara en tävling innan den riktiga vilan och ledigheten skulle komma in. Tävlingen gick i Inzell, Tyskland och det var distanserna 500m och 5000m som skulle stänga dörren för denna säsong. Tanken med 5000m var att kunna ta en eventuell kvaltid inför nästa år. Mitt 500m var det näst snabbaste jag någonsin åkt och det blev ett fulländat lopp. Därefter var det dags för 5000m och tiden jag skulle ta var 6min och 52sekunder. Loppet blev väldigt bra, trots utan 5000m-träning i bagaget, och jag åkte in på tiden 6.44! Det blev ett smärtsamt avslut på säsongen men också en av det bästa tävlingsdagar jag genomfört. 
 
Nu väntar vila och ledighet under marsmånad för att kunna ladda om inför nästa års försäsong. Med detta år bakom mig har jag lärt mig mycket om mig själv och min kropp. Och det är med ett stort sug på skridsko som jag lämnar säsong 2015/16 bakom mig. 
 
Under min ledighet handlar det om att reflektera över detta år och sedan blicka framåt och förbereda en plan inför säsong 2016/17″
Vi tackar David för detta år och ser fram emot fortsatta framgångar under kommande år!
Sommarträning_20150707David Andersson
Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone