Aktuellt

Jocke på SuperEnduro-VM

Publicerad: 29 mars, 2016

Endurastjärnan Jocke Ljunggren körde SuperEnduro-VM nyligen, saxat från Jockes hemsida:

” Han tog VM-medalj i inomhusenduro tre år i rad – men har inte tävlat i grenen sedan 2014. Nu gör Joakim Ljunggren comeback. Karlskogaföraren, som också tagit sex VM-medaljer varav två guld utomhus, var länge en av världens mest framstående enduroförare inomhus med tre raka VM-medaljer: Brons 2009/10, silver 2010/11 och brons 2011/12.

Men efter två lite tyngre säsonger valde Ljunggren att prioritera bort mästerskapet, och fram tills nu har han inte kört någon VM-deltävling inomhus sedan i januari 2014 – och inte VM över huvud taget sedan hösten samma år, då han avslutade sitt VM-kontrakt med Husqvarna för att i stället börja köra extremenduro för KTM. Läs hela reportaget på http://na.se/sporten/motor/1.3668065-ljunggren-gor-comeback-i-vm

Joakim fick ett infall att efteranmäla sig till finalen i SuperEnduro-VM när han ända var i Spanien. Hade inte så stora förhoppningar, bar en kul grej. Tog sin 450cc som visade sig var alldeles för brutal och klumpig.

-Tuffa race igår i SuperEnduro finalen i Madrid. Blev 11.a. Tight och svår bana! Riktigt kul att vara med i hetluften och dra lite men man måste vara mera förberedd för att hoppa in i en VM final och göra bra ifrån sig. Nu väntar massa träningsdagar i Marbella sen köra Spanska enduro mästerskapen om 2 veckor berättar Joakim.

Här berättar han om kvalheaten

http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2016-03-19-joakim-l.mp3

This content requires the QuickTime Plugin. Download QuickTime Player.

Already have QuickTime Player? Click here.

Här berättar han om dom tre finalheaten

http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2016-03-20-joakim-l.mp3″

jocke superenduro_vm

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone