Aktuellt

Motocross-säsongen är igång

Publicerad: 21 maj, 2015

Fairingsponsrade motocrossföraren Björn Andersson tillbringade i vintras som vanligt 3 månader nere i södra Spanien på sitt eget motocrossläger, Marbella MX. Lägret blev mycket lyckat med ett stort antal deltagare och många bra körtimmar på grymma banor, samt fokus på att komma hem i toppform.

Det dröjde dock till helgen den 25-26:e april innan hans första tävlingar för året gick av stapeln. På lördagen var det Stockholmscrossen i Katrineholm och på söndagen var det nedre norra open i Avesta. Dessa båda är som DM i respektive regioner och denna helg var speciell, med tanke på att många ville ha sig en genomkörare inför kommande SM, så det var många SM-åkare på plats. Det blev ett lyckat genrep för Björn. På lördagen var han snabbast på banan men lyckades aldrig köra om ledaren och slutade som tvåa. På söndagen däremot så vann han komfortabelt både kval och final.

Helgen 2-3:e maj var det SM premiär i Tibro. Lördagens kval gick bra och Björn slutade 5:a, men söndagens första finalheat blev en mardröm då han ramlade och inte fick igång hojen vilket gjorde att han blev stående i någon minut. Han fortsatte köra men var för långt efter och slutade som 24:a och därmed utan poäng. Andra finalheatet var bättre där han gjorde en bra start och gick i mål som 7:a.

Helgen 16-17:e maj var det dags för SM nr 2, denna gång i Årsunda, men på lördagen vaknade Björn med migrän, feber och halsont så det var bara att vända tillbaka hem igen och efter läkarbesök konstaterades halsfluss. Naturligtvis mycket tråkigt, men han vet nu att han hänger med bra och att resultaten kommer komma.

Så på nästa race bara!

Björn MX Björn MX2
Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone