Aktuellt

Mugcake choklad/lakrits

Publicerad: 10 mars, 2015

mugcakeJessica Bergendahls spännande recept på mugcake med choklad- och lakritssmak!

  • 25 g High Protein Pudding-pulver
  • 10 g Raw kokosmjöl
  • 1 tsk Kung markatta kakao (3 g)
  • 1 tsk Kung markattas lakritspulver (gav inget utslag på vågen)
  • 1 tsk steviaströ (4 g)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 äggvita
  • 4 msk vatten
Blanda alla de torra ingredienserna i en ”för stor mugg” eftersom kakan sväller till minst dubbel storlek. Häll i vatten och äggvita och rör om tills det blivit en fast smet. Konsistensen blir ganska kompakt. Täck sen muggen med plastfolie och kör den i micron. 45-60 sekunder beroende på hur stark micro du har. Håll lite uppsikt så att det inte blir överbakad och torr!

Ät förslagsvis tillsammans med banan och kvarg, jordnötter eller mandlar.

1 portion innehåller 137 kcal, ett perfekt mellanmål när man vill lyxa till det lite extra. Kolla in Jessicas blogg här!

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone