Aktuellt

Protein-ostkaka

Publicerad: 15 april, 2014

Passar perfekt som ett gott, lätt och nyttigt mellanmål!

Proteinostkaka

INGREDIENSER 4 port

  • 4 äggvitor eller ½ skopa Fairing Äggvita blandat med 1,25 dl vatten
  • 50 g Sloow Protein i valfri smak
  • 500 g minikeso
  • 2 dl vatten
  • 200 g lättkesella
  • 0,5 msk bakpulver

TILLAGNING

Vispa äggvitorna hårt. Blanda proteinet med vattnet, så att det blir en tjock smet utan klumpar. Behövs det mer vatten – tillsätt lite extra. Det ska inte vara rinnigt, hellre lite tjockare. Sleva ned proteinet i äggvitorna och vispa med elvispen igen. Blanda ihop keso och kesellan och rör försiktigt ned i ägg-/proteinfluffet. I med smeten i en ungssäker form och in i ugnen på ca 175-200 grader i 20-30 minuter.

Servera gärna kall med bär, eller blanda lite kesella och Fun Light. Vill man lyxa till det så kan man droppa i lite bittermandelarom, eller någon annan krydda för att få mer smak i ostkakan. Bara fantasin sätter stopp! Använder du Sloow Protein med Vanilla/Pear-smak så är det otroligt gott att blanda ned kanel i smeten.

NÄRINGSINNEHÅLL per port

  • Energi: 630 kJ/150 kcal
  • Protein: 28 g
  • Fett: 2,5 g
  • Kolhydrater: 4 g

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone