Aktuellt

Vinterns framgångar för Alpina Skidlandslaget

Publicerad: 31 mars, 2014

Nu är den internationella skidsäsongen över för Svenska Alpina skidlandslaget och den har varit dramatisk men succéfylld för våra åkare!

Frida Hansdotter gjorde en förträfflig insats i Lenzerheide och säkrade sin andraplats i slalomcupen. ”Ja men det är otroligt roligt att kunna få kliva upp på pallen i slalomcupen, det känns riktigt stort!” sa hon lyckligt efter målgång och mottagande av den massiva kristallplaketten. I herrarnas slalom var det Markus Larsson och Axel Bäck som stod för framgången och slutade som 5:a respektive 6:a.

I världscupfinalen i schweiziska Lenzerheide blev det dubbelt svenskt på pallen då Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner knep andra- respektive tredjeplatsen i storslalom under sista dagen. Matts Olsson gick in på delad 13:e-plats i storslalomcupen och får därmed bättre startposition inför nästa säsong. Han visar samtidigt att han höjt sin lägstanivå betydligt.

Kajsa Kling har haft ett stort genombrott den här säsongen och kvalade in till världscupfinal i hela tre discipliner; störtlopp, super-G och storslalom. Hon fick ingen pallplats i världscupen, men blev i gengäld årets svenska mästare i störtlopp. Ylva Stålnacke blev etta i Europacupens storslalomcup och Mattias Hargin tog slalomsilver i Val d’Isère i december.

Vi önskar dem en lyckad avslutning på säsongen och tackar för ett gott samarbete!

Alla foton: Niklas Blom

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone