Idag är ingen vanlig dag – Idag är det på dagen 20 år sedan Lars Fairing ( fd Ljungqvist) Köpte Fairing!

Fairing grundades i Stockholm av Kenny Johansson och iden bakom företaget var att tillverka renare och effektivare kosttillskott som skulle innehålla exakt det som stod på etiketten- 100% råvara.

Lasse var då en hårt tränande crossförare som hade varit intresserad av kost , kosttillskott samt träning sedan han var 12-13 år. Lars kontaktade Fairing 1995 pga att han alltid vart övertränad under crossäsongen och behövde råd och hjälp för att förbättra sin prestation på crossbanan.
De bäst säljande produkterna på den tiden var KCG , Whey Hydro och Kreatin och det fanns totalt 9 produkter i sortimentet ( KCG , Kreatin , Whey hydro , CIC , Antioxidant , Kreatin booster , Anticatabolic acid , Inositol , ALC )

Kenny hade en plan om att han ville sponsra en idrottare i varje sport och han valde Lars för Motocross. Lars blev ambassadör för märket och sålde Fairing till många motocrossförare som vart mäkta nöjda med framförallt KCG som motverkar bildandet av mjölksyra och är världspatenterad (produkten går idag under namnet Metcon som är en vidareutveckling av storsäljaren).

Lasse berättar ” I maj 1997 kraschade jag riktigt illa och bröt många ben i kroppen och fick lägga hjälmen på hyllan men fortsatte vara en ambassadör för Fairing. Två år senare (1999) fick jag ut invaliditetspengar för min skada och i samma veva ville Kenny sälja bolaget pga hälsoproblem. – Så på dagens datum för 20 år sedan åkte jag och några vänner ner till Vadstena och köpte företaget som inte var större än att både lager och kontor rymdes på en Cheva Pickup samt en Iveco skåpbil.”

 

Såhär såg den föra Fairingannonsen ut sedan varumärket kom i Lasses ägo 1999
– kan vi vara eniga om att marknadsföringen ser något annurlunda ut idag?

 

Lasse kör än idag lite cross men efter antal skador hålls åkandet på en “hobbynivå”
och istället har han funnit glädjen i styrketräningen och tävlandet i Classic Bodybuilding

 

 

Lasse driver Fairing med hjärtat och är ytterst mån om att aldrig tumma på kvalitén hos produkterna!
Idag växer varumärket åter inom motorcross samtidigt som stora delar av försäljningen utgörs av träningsindustrin och hälsokost. Gymverksamheten är sedan en tid avvecklad och Lasse satsar nu enbart på att utveckla nya, ännu bättre produkter.