Föregående säsong avslutades med en rejäl krasch för Filip “fillibang” Bengtsson, och det har sedan dess spekulerats i hur framtiden kommer att se ut för stjärnan? – Vi kopplade upp oss för ett samtal med honom…

Har du återhämtat dig sedan din brutala krasch på Enduro SM? 

– Jag har återhämtat mig fint. Har fortfarande begränsad rörlighet i två fingrar men annars känns det faktiskt ganska bra.

Vi på Fairing HQ trodde att du skulle vara borta länge med tanke på skadorna. Du skötte rehabträningen till 110% misstänker jag?

– Jo det har jag nött på med och skött till hundra procent. I början kändes det segt men när man blickar tillbaka så har det nog ändå gått ganska snabbt. Har kört rehab men det var när jag kom tillbaka och kunde träna som vanligt som jag gjorde störst framsteg. Lasse hjälpte mig direkt med kosttillskott som jag tagit varje dag. Detta vet jag hjälper otroligt mycket, eftersom jag körde exakt samma förra året när jag bröt nyckelbenet och kom tillbaka sjukt snabbt.

När kom du på iden att du skulle gå från Kungen av Svensk motocross till Enduropåse?

– Hmm, jag har funderat på det ett tag men haft svårt att veta om det var rätt. Men förra våren bestämde jag mig för att de skulle bli min sista säsong. Jag behövde nya mål och ny motivation.

Skiljer sig fysträningen mycket mellan Motocross och Enduro?

– Nej de skulle jag inte vilja säga att det gör. I slutändan handlar det om att vara så fit som möjligt och det finns inga genvägar oavsett vad man kör.

Kommer du köra med samma kostupplägg eller blir det förändringar nu när tävlingarna är mycket längre ?

– Största skillnaden är att det är mycket mer körning under en endurohelg, så lite mer energi kan man trycka i sig. Blir lite mer energy booster och sloow carbs, man vill ju inte trycka för mycket mat och bli tung i backarna ????

Vad händer 2021 – vad är planen? 

– Planen är att köra hela VM-säsongen, SM samt de varvlopp som passar in.
…och målet för 2021? – Vinna SM och köra så bra som möjligt i VM. Har aldrig kört något VM innan, så det är naturligtvis svårt att veta vart man står. Enda man kan göra är att gå all-in och förbereda sig till hundra.
 
Vi önskar Filip ett stort lycka till inför nysatsningen och hoppas på att åter få se honom högst upp på pallen!