“Gammal kärlek rostar aldrig” – vi är otroligt glada att ha med oss Jocke Ljunggren ännu ett år!

– Vad är planen för 2021? Blir det något race? Hur kombinerar man familjelivet med åkningen? Då frågorna var många tog vi oss en liten avstämning med “kungen”.

Läget med “kåsakungen”?

– Det är bara bra tack! Eller ja, jag slog i handen (tummen) ganska nyligen så ett ledband i tummen blev skadat. Så just nu går jag med gips och ska göra det i ca 5 veckor till. Annars är det bara fint! Full fart med mycket =)

Det är 18:e året som vi samarbetar och tiden har verkligen gått fort. Har du något speciellt minne att dela med dig av eller någon produkt som varit extra viktig ?

– Ja exakt! Riktigt kul med långa och bra samarbeten! Precis som det ska vara! Varför bryta ett vinnande koncept. Hmm många minnen har det blivit och mycket fairing har det gått åt… Jag kommer ihåg ett av mina första VM jag körde i Portugal, extremt tufft race och fightades om att vinna i min JVM klass. Då hade min mack missat att ha med min fairingflaska med (energy booster) under några stopp. Var halvsur och kände mig riktigt sliten men tillslut när den var med på nästa service kom energin tillbaks och jag lyckades med ett grymt slut på dagen och vinna klassen. Kändes som att det var mycket tack vara min Fairing.

Hur lever livet annars som småbarnsfar och villaägare ? Får du tid till hojåka ?

– Joo då det är full fart kan man säga. 2 barn, 1 och 7 år som tar en del tid samt hus, tomt, och massa andra projekt så det är inte som förut med tid och hojåka men när jag väl kör så tycker jag att det är roligare än tidigare. Fart och teknik sitter men på något konstigt sätt så blir man lite tröttare haha =)

Vi har märkt att du är mer på Ljunggrens motor och jobbar. Kommer du avlasta Farsan mer och mer ?

-Ja nu har jag vart där och jobbat mycket mera än tidigare. Det är kul och man lär sig grejer hela tiden. Vi får se vad som händer i framtiden med allt.

Vad händer 2021 ? Har du klart med hojmärke och vad du skall göra ?

– 2021 kör jag vidare med KTM fast inte nu genom ett ”race” kontrakt. Nu är jag ambassadör för KTM och kommer göra lite roliga saker ihop med dom på bla sociala medier, tester, läger mm. Det känns som ett bra steg! Vill jag köra lite race får jag när jag vill hoppa in i deras race team. Jag kommer även vara kvar som Track Inspector på EnduroSM åt Svemo.

Enduroskolan (www.enduroschool.se) tycker vi är riktig bra och du och Kimmo gör ett lysande jobb. Kommer ni satsa hårt i år och vara runt på tävlingar eller ha flera läger ?

– Ja det är superkul och mera folk hittar dit hela tiden! Vi kommer fortsätta utveckla skolan och självklart synas på tävlingar och hålla en del läger.

På tal om Enduro , vem tror du tar över kungatronen efter dig nu när du trappar ner på tävlandet ?

– Hmm bra fråga 😉 Jag tror det blir lite blandade som vinner. I riktig enduro är ju Micke och Niklas Persson snabba, blir det mera långlopp och snabbare enduro kör ju Filip “fillibang” Bengtsson bra. Men jag skulle säga att det är ganska öppet.    

Vi önskar Jocke lycka till med alla projekt och hoppas att vi snart får teama upp för lite “hojåka”!