Endurosäsongen rullar igång och så även Jimmy Wicksell – Efter en lång period där den ena skadan överlappats av den andra hoppas Uppsalakillen på ett skadefritt år.

 

Påverkar skadorna din prestation? Tänker mest på om du blir mer försiktig samt tappar massa träningstid på hojen?

– Ja det tycker jag verkligen, det har vart många skador tätt in på varan så har inte kommit tillbaks emellan och tappat mer och mer varje gång känns det som. Började med knä operation sommaren 2019, sen axel nån månad efter bara. Började köra 5 månader senare. Hann köra 3 månader sen gick nyckelbenet, 7 veckor borta sen klarade jag mig ju nästan hela sommarn innan axel skada igen. Har nu en muskel som är av och en annan delvis av, så va lite svårkört på slutet av säsongen kan man säga 😉 Sist gick ledbandet i tummen och har gjort att jag varit borta 9 veckor, så nu tycker jag det räcker med skador på några år va?

Hur noga är du med rehab?

– Jag är ganska noga tills det börjar kännas bra nog att köra hoj.

De flesta crossförare jag känner brukar sitta i sadeln efter 2 månader om Läkaren säger 4-6 månader rehab. Är det samma för dig?

– Jag brukar gå efter hur det känns i kroppen , börjar rulla lite försiktig när jag tror att det går och sen kör jag på en nivå som det inte gör ont på.

Är det klart med hoj och team för 2021?

– Ja det blir Beta 480 som jag körde på slutet 2020 och trivs jätte bra på!

Finns det risk att du dyker upp på något SM i cross i år och visar hur Betan går?

– Ja det hoppas jag på ????

Är 4-takt bättre än 2-takt?

– Ja det tycker jag! 2-takt är kul på sitt sätt men överlag trivs jag bättre på 4-takt.

Hur ser planen ut för 2021?

– Planen är att köra alla SM och långlopp, beror lite på hur formen och farten känns men några kör jag nog vilket fall.

Har du något specifikt mål?

– Att komma tillbaks och få en bra känsla på hojen och i kroppen, ha jävligt kul och få upp lite fart lagom till SM och sen en pall plats i klassen.

Vi håller tummarna för Jimmy och ett skadefritt 2021!