En av “MX-himlens” starkast lysande stjärnor Filip Bengtsson blickar framåt!

Året må lida emot sitt slut men det gör knappast Filip “fillibang” Bengtssons karriär!
Vi var lite nyfikna på Filips planer inför nästa år så vi ringde upp för en liten lägesuppdatering.

 

 

Vinst i både MX1 samt GGN. Är detta kanske din bästa säsong någonsin?

-Jo men de får jag nog säga att det har varit. Hade som mål inför säsongen att vinna både SM och GGN, så att lyckas med det kändes fantastiskt.

 

Hur ser planerna ut för 2020? Kör du kvar för Bloms MX och Husqvarna?

-Jag kommer köra kvar på Husqvarna för Bloms MX. 2019 har varit ett riktigt bra men framförallt roligt år. Har aldrig jobbat så nära med ett team som jag gjort i år med Bloms och de har varit fantastiskt kul.

 

Sköter du fysträningen och kosten även efter att säsongen slutar?

-Hade några lugna veckor nu efter säsongen, där jag inte tränade något och passade på att äta lite sånt som man inte kan äta under säsongen.

Jag såg på Bloms MX att du tom hade egna kakor som var glutenfria. Du verkar tänka till på vad du äter ?

-Jo men de gör jag absolut. Har alltid varit noga med vad jag äter men efter att jag började träna med Björn Gebenius har jag blivit ännu mer strikt med kosten.

 

Vad anser du är den viktigaste fysträningen för motocross förutom att köra hoj ?

-Jag tror på att träna ganska varierat, men för min del blir det väldigt mycket konditionsträning. Sen är det superviktigt med både styrka och rörlighet.

 

Inom Motocrossen idag råder det nästan hybris gällande materialet. Alla skall bygga värsta fjädringen och trimma redan starka motorer ändå starkare. Behövs verkligen det materialet till alla utanför SM toppen ?

-Jo men så är det, alla ska ha det värsta materialet men det spelar ju ingen roll om man inte sköter träning och allt runtomkring. Ingen idé att trimma hojen om man t.ex väger 10kg för mycket. Om man ska göra något så tror jag det viktigaste är att ställa in fjädringen, sen är det bara tuta och köra för de flesta 🙂

 

Bilden kan innehålla: 1 person“Fillibang” under SM – finalen i Tibro