Dem flesta fitnessatleterna är sedan länge välbekanta med det storsäljande kosttillskottet Kre-Alkalyn, men för er andra tränande och hälsoentusiaster tänkte vi nu upplysa er något ytterligare.
Under 1990-talet exploderade populariteten av kreatin i fitnessvärlden. Till skillnad från många tillskott har det inte minskat i popularitet utan det har tvärtom bara ökat och ökat tack vare dess kraftfulla egenskaper. Kre-Alkalyn är alltså en typ av kreatin. Det finns flera olika typer och variationer beroende på vilken träningsform du utövar och vi kommer här beskriva några av fördelarna med just Kre-Alkalyn.

 

Vad är Kre-Alkalyn?
Kre-Alkalyn är en organisk syra som har en nyckelroll i att leverera energi för muskelcellerna under intensiv aktivitet. Kreatin produceras naturligt i kroppen och finns i små mängder i animaliska produkter. Kreatin lagras i muskelcellerna hjälper till att producera ATP, som är den primära energi funktionen i kroppen.

Medan kreatin inte är ett livsviktigt näringsämne eftersom kroppen kan tillverka det så är det ett av de mest använda kosttillskotten eftersom det finns starka bevis kan förbättra prestanda och är dessutom helt säker för de flesta människor. Kre-Alkalyn har en förmåga att göra en person starkare eller snabbare vilket gör att denna kreatintyp ofta även används inom konditionsidrotter.

Kreatin är ett ämne som naturligt finns i våra kroppar som tillför energi till våra muskler. Kemiskt är det kallas metylguanin ättiksyra. Det är bildat av aminosyrorna arginin, metionin, och glycin. Den är tillverkad i levern och kan också produceras i våra njurar. Det transporteras i blodet och tas upp av muskelceller där det omvandlas till kreatinfosfat. Denna reaktion innefattar kreatinkinas enzymet som hjälper till med bindning av kreatin.

Den genomsnittliga personen förbränner cirka två gram kreatin varje dag. Kroppen förbränner normalt samma mängd dagligen så att du i allmänhet har en balanserad nivå av kreatin. Kre-Alkalyn vid träning kan även höja blodkreatinin nivåerna och har aldrig visats vara skadligt för njurarna. Den rikaste källan till kreatin eller den bästa kreatinet du kan få i dig via livsmedel kommer ifrån djur muskler och finns till exempel i kött och fisk. För att öka prestationsförmågan och öka muskelmassan är det rekommenderat att ta ett rent tillskott med kreatin då det annars är svårt att få i sig den rekommenderade mängden via kost.

 

Vilka är fördelarna med Kre-Alkalyn?

Ökad energi – Tillskottet kan naturligt öka energi, ork och kraft hos användaren. Kre-Alkalyn hjälper kroppen att producera adenosintrifosfat, som är en nödvändig del för en energiöverföring mellan dina celler i kroppen. Då denna ökning skapas i musklerna, så skapar det en ökad energi för dig – vilket också möjliggör en längre och hårdare träning.

Ökning av muskelstorlek – Kreatintillskott orsakar en ökning av vatteninnehållet i muskler, vilket gör dem mer kraftfulla. Dessutom så kan kreatin öka den “riktiga” fettfria massa över tiden eftersom dess styrka och krafthöjande egenskaper ger högre prestation och därmed bättre muskelmassa.Tack vare energi ökningen, så kommer du kunna träna längre och hårdare eftersom proteinsyntesen ökar. Detta orsakar en muskeltillväxt. Kreatin gör också så att musklerna blir hydrerade och detta gör så att din muskelvolym ökar. Denna miljö ökar också glykogensyntesen, vilket stimulerar muskelväxten. I Kre-Alkalynets bundna form sker i regel inte samma ökning av vätska i musklerna vilket är en av anledningarna till att kosttillskottet gärna nyttjas inom kondition/uthållighetsidrott.

Förbättrad prestationsförmågan – Det har visat sig att Kre-alkalyn kan göra en idrottsman snabbare och starkare när de utför högintensiv aktivitet.

Ökad muskelproteinsyntes – Genom att öka nivån av kreatin ökas även kroppens energiförsörjning för muskelsammandragning. Kreatin självt är inte stimulerar proteinsyntes men det kan effektivt leda till denna ökning. Använder du dessutom Kre-Alkalyn så förbättras din muskelreparation efter träning. Dina muskler får således alltså den vila den behöver, så att de kan reparera och göra så att musklerna växer.


Här
kan du höra Årets SM 2a i bikinifitness – Josefine Bilberg berätta
varför Kre-Alkalyn är hennes favoritprodukt.