Hur tänker våra elitförare inför ett race? Hur lägger dem upp sin kost och vilka kosttillskott anser dem är givna för att kunna prestera max under tävlingsdagen? – Några av våra av våra fairingprofiler, tillhörande det absoluta toppskiktet i motocross delar med sig av sina tips!


  Filip “Fillibang” Bengtsson 6 faldig Svensk mästare i motocross Dagligen äter jag L- Glutamin och D-vitamin för ett starkt immunförsvar vilket är viktigt när man tränar på heltid. Jag har inte råd att vara sjuk och tappa träningstid. Jag baserar kosten på bra mat med mycket kolhydrater och protein men rätt fettsnålt, gärna glutenfritt med. 5-7 dagar innan tävling adderar jag även Nitrat och jag tycker att det gör stor skillnad på uthålligheten. Under tävlingsdagen blandar jag Beta alanin med Energy booster och sippar på. Jag gillar energin jag får av Energy booster och den stickande känslan från Beta alanin gör att jag blir på “hugget” och taggar verkligen till! Innan heaten kör jag alltid 1 Endurox och får i mig mer Beta alanin samt koffein. Jag tycker produkten gör stor skillnad på prestationen. Efter heaten kör jag Recovery extreme med extra L-Glutamin och återhämtningen är helt fantastisk.
  Cornelius Töndel – toppförare i EM På tävlingsdagen startar jag med min vanliga frukost , joggar lite sen sippar jag på en portion Sloow carbs fram till träning. När jag är klar med träningen äter jag direkt en Gourmebar + lite annan mat. Innan tidskvalet blandar jag 100g Fast carbs som jag sedan dricker precis före , under och direkt efter kvalet. Precis innan 1:a heatet dricker jag 50g Fast carbs till och efter heatet Recovery extreme och upprepar samma procedur till heat 2. Ibland mixar jag Energy booster och Fast carbs för att få smak och mineraler .
  Matilda Huss – Sveriges snabbaste MX-tjej Efter träningen på tävlingsdagen använder jag Fuel för att få snabba kolhydrater och mineraler snabbt ut i kroppen Innan varje heat kör jag Free flow för att motverka mjölksyra och få i mig kolhydrater , mineraler, beta alanin Efter varje heat är det Recovery extreme som gäller för snabbast möjliga återhämtning – Självklart äter jag mat när det passar under dagen med.      
  Rasmus Håkansson – Svensk toppförare i MX2 Utöver massor av kolhydratrik mat laddar jag så här inför en tävlingshelg. Jag börjar ladda några dagar innan med Sloow carbs för att fylla upp kolhydratsdepåer samt få i mig bra med mineraler/salter På tävlingsdagen använder jag Free flow innan varje heat för att få i mig beta alanin, kolhydrater och mineraler. Efter varje heat dricker jag Recovery extreme som som både ger min snabba kolhydrater och snabbt protein för maximal återhämtning, vilket är av största vikt en “Racedag”.  
Jimmy Wicksell – Toppförare i MX1 samt Svensk mästare i enduro Jag äter Magnesium varje dag för att motverka kramper, Lean för att bli pigg och hjälper även till att förbränna fett och Omega-3 då jag inte äter särskilt mycket fisk. Protein äter jag varje dag för att kunna maximera min träning. Dagen innan tävling dricker jag extra med vatten och minst 2 flaskor med Sloow carbs. På tävlingsdagen dricker jag samma mängd Sloow carbs och adderar Energy booster efter heaten. Innan varje heat dricker jag en shot Endurox som innehåller både koffein och Beta alanin. Motverkar armpump och gör mig pigg.  
Liam Hanström – Svensk toppförare i MX1 Torsdag och fredag dricker jag 2-3 flaskor Sloow carbs utöver den vanliga kosten. På tävlingsdagen dricker jag Energy booster så fort jag kommit in från träning eller heat. Mellan heaten dricker jag en blandning på hälften Energy booster och hälften Sloow carbs. Efter det sista heatet dricker jag alltid Recovery extreme och fyller på med mer Sloow carbs om jag skall tävla nästa dag. Jag kommer även att köra Endurox innan heaten i år för de gjorde stor skillnad på orken när jag har kört dem innan cykellopp.    
 

Vill du ha ta del av vårt kompletta uppladdningsschema specifikt framtaget för motocross? Klicka här

 

*